Τα παιδιά της ΚΝΕ

Sunday, October 23, 2011

0 comments


Το "λαϊκό κίνημα" με γυρισμένη την πλάτη στη Βουλή, προχωρεί στην υπεράσπιση του δικαιώματος στην ειρηνική διαδήλωση. Το κυνήγι "κουκουλοφόρων" έχει αρχίσει από αυτούς τους περήφανους νέους που έχουν πάντοτε τα πρόσωπά τους ακάλυπτα.


Μακάρι να ήταν κοινός τόπος το τί έγινε προχθές στην πλατεία Συντάγματος και έτσι να μπορούσε κανείς να επικεντρωθεί στο γιατί έγινε αυτό που έγινε. Δυστυχώς όμως, ένα από τα ανταλλάγματα στα οποία προσδοκούσε το ΚΚΕ όταν σχεδίαζε το προχθεσινό του πραξικόπημα ήταν η ακολουθούμενη αντιστροφή της πραγματικότητας μέσω των ΜΜΕ και των ιστοσελίδων. Οπότε, για να αναλύσει κανείς τα αίτια και τις συνέπειες των εξελίξεων αυτών, είναι υποχρεωμένος να αναφερθεί στα γεγονότα αυτά καθαυτά.

Την Τετάρτη είχαμε την πρόβα-τζενεράλε. Δεν ξέρω αν το ΚΚΕ θα ήθελε να γίνουν όλα αυτά από την πρώτη ημέρα ή αν απλώς θέλησε να μετρήσει τις δυνάμεις του και να βολιδοσκοπήσει τον άγνωστο γι αυτό χώρο της πλατείας Συντάγματος, καθώς εδώ και πέντε μήνες λοιδορεί οτιδήποτε συμβαίνει εκεί. Το σίγουρο είναι πως την Τετάρτη η αντιπαράθεση των φρουρών του ΠΑΜΕ άρχισε με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ αποσύρθηκε. Ενώ την Πέμπτη στη θέση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν το μπλοκ του "Δε Πληρώνω". Την ώρα που άρχισαν οι αψιμαχίες, το μπλοκ των αναρχικών/αντιεξουσιαστών/ανένταχτων, αυτό που τα μέσα ονομάζουν "μαύρο μπλοκ", ήταν ακόμα στο κάτω μέρος της πλατείας και ανέβαινε σιγά-σιγά προς τα πάνω. Όμως, όπως είναι φανερό για όποιον δε φοράει παρωπίδες δεν ήταν μόνο οι αναρχικοί δέκτες του μένους της πολιτοφυλακής του ΚΚΕ. Περίπου 4000 άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωποι συνεχών επιθέσεων. Απλώς, οι αναρχικοί ήταν οι μόνοι οπλισμένοι - και άρα οι μόνοι που μπορούσαν να αμυνθούν. Το μόνο που μπορεί να τους προσάψει κανείς είναι το ότι δεν αποχώρησαν όταν είδαν τί συμβαίνει. Γιατί όταν πολεμάς τελικά χρησιμοποιείς όλα τα πυρομαχικά σου - όπως έχει δείξει η ιστορία. Και μέσα σε αυτά είναι και οι μολότοφ. Εγώ λοιπόν σε ανάλογη θέση θα πρότεινα την αποχώρηση για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές εκατέρωθεν.


Οι ειρηνικοί διαδηλωτές του ΚΚΕ πετάνε κόσμο από το υπερυψωμένο πεζοδρόμιο στο επίπεδο της πλατείας Συντάγματος. Οι πρώτες φήμες για ύπαρξη σοβαρού τραυματία αρχίζουν από αυτό ακριβώς το γεγονός.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το πως εξελίχτηκαν οι φήμες για τραυματίες και νεκρούς. Αρχικά ως σοβαρότερη περίπτωση παρουσιαζόταν κάποιος που έπεσε από το ύψος του πεζοδρομίου μέσα στην πλατεία Συντάγματος. Η αλήθεια είναι πως έπεσαν πολλοί - αλλά όχι μόνοι τους. Όπως φαίνεται καθαρά από φωτογραφίες και βίντεο τους έριξαν οι ΠΑΜίτες. Ίσως λόγο αυτού του γεγονότος γρήγορα σταμάτησαν οι αναφορές σε αυτό το περιστατικό και επικεντρώθηκαν στο άλλο, που δυστυχώς αποδείχτηκε σοβαρότερο - αυτό του συνδικαλιστή του ΚΚΕ. Εδώ πια, έχουμε μία από τις πιο αδίσταχτες παραποιήσεις της πραγματικότητας με κύριο ένοχο το ίδιο το ΚΚΕ που προσπαθεί να μας πείσει - γιατί αυτό βολεύει τα συμφερόντά του - πως ο άνθρωπος αυτός έπεσε νεκρός λόγω των συγκρούσεων που έγιναν μπροστά στο "Μεγάλη Βρετανία", ενώ το θύμα βρισκόταν στην άλλη πλευρά της πλατείας και όταν άρχισε να μη νοιώθει καλά μεταφέρθηκε στην Αίγλη του Ζαππείου(!), πράγμα αδύνατον αν είχε πέσει τραυματίας στην πλευρά της πλατείας όπου γινόντουσαν οι συγκρούσεις. Έτσι ένα θύμα της κρατικής καταστολής - αφού τα χημικά της αστυνομίας ήταν αυτά που επιβάρυναν την καρδιακή του κατάσταση - παρουσιάζεται από τους ίδιους τους συντρόφους του ως παράπλευρη απώλεια μιας επιλογής του κόμματος που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία - αλλά η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να μη συμβεί αυτό. Υπάρχει πιο ξεκάθαρη περιύβριση νεκρού από αυτήν την επικοινωνιακή πρακτική?

Το "λαϊκό κίνημα" απωθεί τους κουκουλοφόρους-πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών. Η κλωτσιά στο κεφάλι αποτελεί πολιτική κληρονομιά του Γκάντι.

Όλα τα παραπάνω βεβαίως πιστοποιούνται από όλους τους παρόντες ουδέτερους παρατηρητές των γεγονότων καθώς και από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Σε τέτοιες περιπτώσεις όπου οι αποδείξεις για το τί έγινε είναι διαθέσιμες σε όλους όσους θέλουν να μάθουν πραγματικά το τί έγινε και όχι να ικανοποιήσουν τα πολιτικά τους ιδεώδη με μια βολική εκδοχή των γεγονότων, δε νομίζω πως έχει νόημα να σταθεί κανείς παραπάνω και να γράφει σεντόνια που απλώς περιγράφουν τα αυτονόητα. Περισσότερη ουσία έχει κατά τη γνώμη μου να συζητηθούν τα αίτια της επιλογής αυτής του ΚΚΕ, καθώς και οι συνέπειές της.

Γιατί το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τόσο εχθρικά και κατασταλτικά την οποιαδήποτε εξωθεσμική διαδικασία όταν αυτή γίνει αρκετά ισχυρή ώστε να επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις? Και γιατί το ίδιο δε συμμετέχει σε τίποτα αν δεν το ελέγχει 100%? Η απάντηση σε αυτά νομίζω ότι είναι δαρβινιστικής φύσεως. Το ΚΚΕ είναι μια ανωμαλία του παγκόσμιου πολιτικού συστήματος - είναι το τελευταίο ισχυρό ορθόδοξο κομμουνιστικό κόμμα που υπάρχει σε καθεστώς αστικής δημοκρατίας. Σε αντίθεση με άλλα πρώην κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης, μετά την πτώση του ανατολικού μπλοκ, αντί να ανοιχτεί περιχαρακώθηκε. Απέβαλε κάθε δημοκρατικό ή φιλοευρωπαϊκό στοιχείο από τις τάξεις του. Αποχώρησε από τη διοίκηση των συνδικάτων και έφτιαξε ένα περιχαρακωμένο συνδικαλιστικό όργανο το οποίο χρησιμοποιεί ως ομάδα κρούσης όποτε χρειάζεται. Διατηρεί τον αριθμό των μελών της νεολαίας του χαμηλό για να μην αντιδρά στις 19ου αιώνα αντιλήψεις του. Για τον ίδιο λόγο είναι κατά της κατάργησης της στρατιωτικής θητείας, κατά του κινήματος των ομοφυλοφίλων - κουσούρι του καπιταλισμού - κατά της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών, ενώ συνεχίζει να συνοδεύει τις εκδηλώσεις του με Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Έτσι απωθεί από τις τάξεις του οτιδήποτε και οποιονδήποτε μπορεί να το αλλάξει. Γιατί όπως είναι φανερό κάποιος που συμφωνεί με όλα τα παραπάνω είναι τόσο συντηρητικός που είναι ανίκανος να αλλάξει το οτιδήποτε.



Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος είναι λοιπόν έτσι όπως είναι γιατί διαφορετικά θα ήταν το Πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Όποτε νοιώθει πως κάτι πάει να γεννηθεί που μπορεί να το απειλήσει, γίνεται ο πιο πιστός σκύλος-φύλακας του συστήματος. Σταματάει τις απεργίες, σαμποτάρει τις καταλήψεις και όταν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα, χτυπάει λυσσασμένα. Χημείο, Πολυτεχνείο 98 και Σύνταγμα 2011. Το ΚΚΕ έχει καταλάβει πως αυτό που ζούμε σήμερα έχει φάει τα ψωμιά του. Και θα προτιμήσει να βοηθήσει στη διάσωση του πολιτικού συστήματος - όπως έκανε το 1989 - παρά να μείνει θεατής σε κάποια λύση "από τα κάτω". Έτσι, εκτιμώ πως θα ξαναθέσει εαυτόν προστάτη της Βουλής, της αστυνομίας, ακόμα και του στρατού, ενώ δε θα διστάσει είτε να συγκυβερνήσει είτε να δώσει ψήφο ανοχής σε οποιοδήποτε σχήμα με παρουσία της ΝΔ, του ΛΑΟΣ ή οποιουδήποτε άλλου, αρκεί να διατηρηθούν οι συνθήκες εκείνες που το επιτρέπουν να συνεχίσει να υπάρχει. Είναι ένα "παράσιτο" που θα δώσει τα πάντα ώστε να συνεχίσει να ζει ο οργανισμός που το φιλοξενεί.

Χωρίς αμφιβολία το ΚΚΕ είναι ο μεγάλος νικητής της εβδομάδας που μας πέρασε. Το ΚΚΕ απευθύνεται σε αυτούς που πίστευαν πάντα σε αυτό το σύστημα. Δεν απευθύνεται στους ανένταχτους, ούτε στους προβληματισμένους νέους. Οι αγανακτισμένοι του καναπέ από τη μια και οι εκπρόσωποι των συμφερόντων του κεφαλαίου από την άλλη, είδαν ποιος είναι ο εγγυητής της κοινωνικής ειρήνης όταν τα πράγματα σκουραίνουν και θα φροντίσουν να τον επιβραβεύσουν. Τα ΜΜΕ το κάνουν ήδη αυτές τις μέρες και οι υπόλοιποι θα το κάνουν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτός ο ιδιότυπος "κόκκινος στρατός" που ξαναήρθε στο προσκήνιο είναι εδώ για να μείνει.

Το Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. προειδοποιεί:
Τα παραπάνω post μπορεί να βλάψει το λαϊκό κίνημα